... nuo monenlaiset kauniit värit yhteen sopii juuri


Hei, Halleluja, Una sancta, yksi, pyhä yhteinen,
yhteinen.

Just niin. (: Olin eilen isosseikkailussa! Kuulemma siellä oli mukana noin 400 isosta, porukkaa riitti kyllä. Siistiä olla suuressa isosporukassa, rakastan näitä seurakunnan tempauksia. Niissä hyväksytään erilaisuus, kaikki saa olla oma itsensä ja pidetään hauskaa. Me lähettiin aamulla bussilla matkaan 9:30. Oli ihanaa istuu hyvän kaverin vieres koko matka ja se kuuntelutti mulle pari hyvää biisiä joita kuuntelen nytki. Linkkarissa puhuttiin myös niinkin mielenkiintoisesta asiasta kuin lisääntyminen; mietittiin vaikka elefantin ja muurahaisen risteytyksiä.  Se oli aika hauskaa. Genetiikka on mielenkiintosta.

Paikanpäällä huomasin et juomapullo oli VÄHÄN vuotanut... Tietenkin mulla oli Tildan rokotustodistus jäänyt samaan taskuun treenien jäljiltä. Meinasin saada paskahalvauksen! Se oli aivan märkä. Jouduin ramppaamaan katsomosta pois monta kertaa ja yritin pelastaa kaiken mikä oli pelastettavissa. Näpersin papereiden kanssa ja sain onneksi rokotuskortin kuivumaan jotenkuten. Onneksi avajaiset alko pian. Me laulettiin hyvän bändin tahdissa ja jotain kilpailujakin siinä oli. Tilkkutäkki, evankeliumi ... <3 ;) 

Isosseikkailussa oli kanavia joissa opeteltiin isosasioita. Me osallistuttiin Oma ite-kanavaan ja leikki-kanavaan. Opeteltiin siis olemaan omia itsejä isosina ja opeteltiin myös muutamia hyviä leikkejä. Voisin listata tähän muutaman etten unohda:

MicMac (tutustumisleikki)

Leikkijät istuvat piirissä, yksi piirin keskellä. Keskelläolija osoittaa jotakuta ja sanoo MIC, jolloin tämä sanoo nopeasti oikealla puolella olevan henkilön nimen. Jos osoittaja sanoo MAC, sanotaan vasemmalla puolella olevan henkilön nimi. Jos keskelläolija huutaa MIC MAC, kaikki vaihtavat paikkaa, ei kuitenkaan vierustoverin kanssa.

Ponileikki

 

Ensin muodostetaan piiri ja yksi leikkijä jää piirin keskelle. Tämä alkaa laukata piiriä ympäri muiden laulaessa:

"Tuolta he saapuvat poneillansa, pienillä paksuilla poneillansa. Tuolta he saapuvat poneillansa ja kertoo meille näin:"

Alkulaulusta on olemassa useampia versioita, kuten:

"Täältä he tulevat poneillansa, pienillä lihavilla poneillansa, täältä he tulevat poneillansa ja sitten he tekevät näin:"

Tässä vaiheessa piirin keskellä ollut leikkijä pysähtyy piirissä olevan leikkijän kohdalle ja he tanssivat seuraavasti:

"Vatsa vatsa vatsaa vasten..." jolloin leikkijät hankaavat mahoja vastakkain.
"...kylki kylki kylkeä vasten..." jolloin leikkijät hankaavat kylkiä vastakkain.
"...peppu peppu peppua vasten..." jolloin leikkijät hankaavat peppuja vastakkain.
"...ja kertoo meille näin."

Myös viimisestä säkeestä on eri versio,

"...kaikki mukaan vaan."

Sitten leikkijät lähtevät yhdessä kiertämään piiriä ja laulu alkaa alusta. Nyt kumpikin äsken tanssineista lähtee kiertämään piiriä ja alkavat tanssia omalle kohdalle jääneiden kanssa, jonka jälkeen kaikki neljä lähtevät kiertämään piiriä jne. Leikki loppuu kun kaikki ovat saaneet tanssia.

(Tästä en ollu ikinä kuullu vaikka kaikki puhu ponileikistä ja se on näköjään aika yleinen :OO)

 

Kellotreffit (tutustumisleikki)

Jokainen leikkijä saa paperin, jolle piirtää kellotaulun. Leikkijät liikkuvat huoneessa ja tapaavat toisensa ja sopivat tapaamisajan johonkin ajankohtaan. Numeron kohdalle kirjoitetaan toisen nimi, jonka aikoo tavata. Leikkiä jatketaan kunnes jokaisen koko kellotaulu on täynnä. Jos tapaamisia ei riitä, voi mennä kolmanneksi johonkin porukkaan jolla on aika, joka puuttuu. Kun kaikkien kellotaulu on täynnä, leikinvetäjä huutaa tapaamisajan, ja kertoo mistä tapaajien pitää keskustella. Jokin aihe tms, kuten lempiruoka. Leikkijöiden täytyy löytää treffikumppaninsa. Leikki vaatii tarpeeksi suuren porukan.

 

Norjalainen jalkaleikki

Leikkijät on ringissä ja pitävät toisiaan kädestä kiinni. Yksi leikkijä siirtää jalkansa toisen jalkaan kiinni ja toisen leikkijän on siirrettävä sitä jalkaa johon toisen jalka koski. Tarkoitus on kaataa toinen ja saavuttaa itse tasapainoinen asento. Pelistä tippuu pois kun kaatuu, eikä pysty pitämään tasapainoaan.

 

Naps

Leikkijät ovat ringissä. Oikea käsi suorana kämmenselkä alaspäin ja toisen käden etusormi viereisen leikkijän kämmenellä. Leikinohjaaja lukee tarinaa ja kun tarinan välistä kuuluu sana naps, leikkijöiden on yritettävä samaan aikaan vetää oma sormensa pois toisen leikkijän ulottuvilta ja yrittää tarttua viereisen leikkijän sormeen kiinni. 

 

Nimibingo

Laaditaan ruudukko paperille (saman verran ruutuja kuin kerholaisia) Keholaisille annetaan aikaa kerätä muiden nimet ruudukkoon. Tämän jälkeen kerhonohjaaja laittaa kaikkien nimet hattuun. Pelataan normaalina bingona ja huudetaan BONGO kun nimiä saadaan suoraan ristikkoon.